Hoe kan ik kindgebonden budget aanvragen?

Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor een kind tot 18 jaar. Dit is een toeslag naast de kinderbijslag en moet zelf aangevraagd worden. Op hoeveel kindgebonden budget je recht hebt hangt o.a. af van je inkomen, hoeveel kinderen je hebt en de leeftijd van je kinderen. Daarnaast mag je niet teveel spaargeld (vermogen) hebben. Hieronder vind je een overzicht van alle voorwaarden voor het ontvangen van kindgebonden budget. Wanneer je aan al deze voorwaarden voldoet kan je kindgebonden budget aanvragen.

Voorwaarden kindgebonden budget 2021

Om in aanmerking te komen voor kindgebonden budget moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je hebt 1 of meer kinderen die niet ouder zijn dan 18 jaar
  • Je krijgt al kinderbijslag
  • Je inkomen mag niet te hoog zijn, hoe hoog hangt af van het aantal kinderen
  • Je vermogen mag niet te groot zijn, € 118.479 in 2021 (met een toeslagpartner mag dit maximaal € 149.819 in 2021 zijn).

Voldoe je aan al deze voorwaarden en ontvang je al één van de andere toeslagen die er zijn? Dan krijg je automatisch ook het kindgebonden budget. Denk je toch recht te hebben op kindergebonden budget? Dan kan je zelf kindgebonden budget aanvragen.

Kindgebonden budget aanvragen

In principe hoef je niks te doen om kindgebonden budget aan te vragen. Wanneer je al één of meerdere toeslagen hebt aangevraagd krijg je automatisch bericht over het kindgebonden budget. Het kindgebonden budget zit dan ook een soort van gekoppeld aan de andere toeslagen. Een aparte aanvraag is dan ook in principe niet nodig.

Wil je toch zelf kindgebonden budget aanvragen? Dat kan via de website van de Belastingdienst, namelijk www.toeslagen.nl.