Toeslag aanvragen

Als je voldoet aan de voorwaarden van zorgtoeslag, kindgebonden budget, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag moet je deze zelf aanvragen. Op het kindgebonden budget na krijg je in Nederland namelijk toeslagen niet vanzelf. Toeslagen aanvragen doe je via de website van de overheid, nadat je hebt ingelogd met je DigiD. Voor het aanvragen van je toeslagen heb je dus een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Dan moet je deze zelf eerst aanvragen. Hoe je een persoonlijke DigiD moet aanvragen lees je op www.aanvragendigid.nl.

Toeslagen aanvragen doe je op toeslagen.nl, nadat je bent ingelogd met Mijn toeslagen. Nadat je bent ingelogd krijg je direct een overzicht met de toeslagen die er zijn, met daarachter de link “aanvragen”. Het aanvragen van je toeslag bestaat uit het invullen van wat vragen en het maken van een berekening. Bij het aanvragen van toeslagen zijn er een aantal spelregels, de overheid verwacht het volgende van je:

  • Je vult alles eerlijk en zo compleet mogelijk in
  • Wordt er gevraagd om aanvullende gegevens? Reageer dan zo snel mogelijk
  • Geef veranderingen in je leven zelf door

Na het aanvragen van je toeslag duurt het vaak even voordat al je gegevens zijn verwerkt en je antwoord krijgt van de belastingdienst. Heb je na een maand nog niks gehoord dan is het aan te raden om zelf contact op te nemen met de belastingdienst.

Wist je dat? Je huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget voor 2014 kunt aanvragen tot 1 september 2015!

> Naar toeslagen.nl