Zorgtoeslag

Stap 1: Wijzer worden over zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor een Nederlandse zorgverzekering. Woon en werk je in Nederland en heb je een Nederlandse zorgverzekering? Dan kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Hoeveel zorgtoeslag je kunt krijgen hangt af van je inkomen. Is je inkomen te hoog of heb je teveel spaargeld op de bank staan? Dan heb je waarschijnlijk geen recht op zorgtoeslag. Hieronder hebben we alle voorwaarden voor zorgtoeslag voor je op een rijtje gezet.

Voorwaarden zorgtoeslag 2018

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet je en jouw eventueel toeslagpartner in 2016 aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder en hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Je inkomen is niet te hoog
  • Je vermogen mag niet te hoog zijn

Hoe hoger je inkomen is hoe minder zorgtoeslag je krijgt. Heb je meer spaargeld dan het maximale vermogen dat je volgens de voorwaarden mag hebben, dan vindt de overheid dat je zelf je zorgverzekering kunt betalen. Ben je zelf 18 jaar oud, maar je toeslagpartner niet, dan heb je wel recht op zorgtoeslag.

Ben je na het lezen van deze pagina wijzer over zorgtoeslag? Dan ben je klaar om je zorgtoeslag aan te vragen. Dat doe je hier!

> Zorgtoeslag aanvragen